Podprogram 2019 – efekty

1.Fundacja „Na prostej drodze” z terenu województwa wielkopolskiego  przy współpracy z Bankiem Żywności w latach 2019/2020 realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie lutym 2020-sierpień 2020.

2.Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatne artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany, bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym)
  • sok jabłkowy klarowany,

2.Pomoc żywnościowa dotarła do 1073 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.

3.Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o  53729,84  ton żywności;

o 6377 paczek żywnościowych;

o – posiłków;

4.W ramach Podprogramu 2019 dla 1073 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

  • Ekonomiczne 3 spotkań dla 9 uczestników
  • Żywieniowe – 0 spotkań dla 0 uczestników
  • Kulinarne – 2 spotkań dla 22 uczestników

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *